• Toimitusmaksu postiin tai noutopisteeseen 4,90 €, yli 50 € toimitukset maksutta kuluttajille
  • Toimitusmaksu postiin tai noutopisteeseen 4,90 €, yli 50 € toimitukset maksutta kuluttajille

Akryylimaalaus

Akryylimaalauksessa tarvitaan hyvät taitelijatarvikkeet

Akryyliväreillä maalaaminen on kivaa

Akryyliväreillä maalatessa tuoksut ovat vähäisiä ja värit kuivuvat öljyvärejä nopeammin. Moni kokee akryyliväreillä maalaamisen öljyväreillä maalaamista helpommaksi, juuri niiden hajuttomuuden ja vesiliukoisuuden takia. Koska maalausnesteenä voit käyttää vain vettä, pääset helposti alkuun maalausharrastuksesi kanssa. Akryylivärit kuivuvat nopeasti, joten saat maalattua useamman maalikerroksen lyhyessä ajassa. Akryyliväreillä voit maalata sekä ulko- että sisätiloissa.

Akryyliväreille soveltuvat eri materiaaleista valmistetut siveltimet, kuten esimerkiksi synteettiset siveltimet. Valitse joko pitkävartinen tai lyhytvartinen sivellin, ihan oman maalaustapasi mukaan.

Yksittäisistä akryyliväreistä tai akryylivärilajitelmista löydät mitä moninaisempia värejä ja sävyjä ja pääset helposti liikkeelle matkalla kohti taideunelmaasi. Akryyliväreistä on moneksi. Käy tutustumassa myös meidän laadukkaisiin akryyliväripaketteihin.

Akryylimaalauksen aloittaminen

Päästäksesi alkuun akryylimaalaamisessa tarvitset akryylivärejä, muutaman eri kokoisen siveltimen, akryyliväreille soveltuvan alustan /pinnan ja vesikupin siveltimille. On hyvä olla myös maalauspaletti, sillä siinä saat helposti sekoitettua haluamasi värisävyn.

Purista akryylivärituubista hieman väriä paletille ja jos haluat käyttää väriä sellaisenaan, niin kasta sivellin vedessä ja tuo märkä sivellin paletille ja ota väriä siveltimeen ja maalaa valitsemallesi alustalle. Saat juoksevamman maalin ja ohuemman värikerroksen lisäämällä veden määrää. Kokeilemalla löydät itsellesi ja tarkoitukseesi sopivan koostumuksen. Anna värikerroksen kuivua ennen toisen värikerroksen lisäämistä, jos et halua värikerrosten sekoittuvan. Muista puhdistaa sivellin ja paletti lämpimällä vedellä heti lopettaessasi maalaustuokiota. Näin estät värin kuivumisen siveltimeen kiinni ja pidät työvälineesi hyvässä kunnossa.

Akryyliväreillä voit maalata erilaisille alustoille ja pinnoille. Kokeile maalaamista paperille, maalauspohjalle, vanerille tai vaikka metallille. Maali on märkänä vesiliukoinen, mutta kuivuessaan pysyvä. Mukavia maalaushetkiä!