• Toimitusmaksu postiin tai noutopisteeseen 4,90 €, yli 50 € toimitukset maksutta kuluttajille
  • Toimitusmaksu postiin tai noutopisteeseen 4,90 €, yli 50 € toimitukset maksutta kuluttajille

Piirtäminen

Piirtäminen on mukava aloittaa laadukkailla kynillä ja tehdä se hyvälle paperille.

Piirustusvälineet eri tarkoituksiin

Meiltä löydät myös piirustusvälineitä- ja tarvikkeita. Voit toki hankkia kaikki tarvitsemasi tarvikkeet, sillä löydät meiltä erilaisia kynälajiltelmia, piirustushiilen, hiilikumin, luonnoslehtiön ja litoposteria elävänmallinpiirtämistä varten kätevästi pakattuna 5 kpl pakettiin. Litoposteria voi toki käyttää toki muuhunkin piirtämiseen kuin elävänmallin piirtämiseen.

Croquis-luonnostelu ja elävän mallin piirtäminen

Croquis on luonnostelua, piirtämistä elävästä mallista. Croquit ovat luonnosmaisia piirustuksia, joissa pyritään vangitsemaan mallin asento, liike tai olemus luonnostelun avulla. Malli voi olla valitussa asennossa eri mittaisia aikoja, yleensä muutamia minuutteja kerrallaan. Malli voi myös liikkua hitaasti. Malli ottaa yleensä useita erilaisia ja eri mittaisia asentoja, mitkä piirtäjät luonnostelevat lehtiöön tai litoposterille.

Elävän mallin piirtämisessä malli voi olla ilman vaatteita tai esim. alusvaatteissa ja sopii yhdessä opettajan kanssa poseerattavan asennon. Yhden piirtämisjakson pituus on yleensä 15 - 20 minuuttia, minkä jälkeen malli pitää tauon ja palaa uudestaan samaan asentoon. Voit piirtää esimerkiksi lyijykynällä, hiilellä, värikynillä tai pastelliliiduilla. Lisäksi sinulla on hyvä olla terotin, hiilikumi tai säämiskä. Varsinkin piirrettäessä hiilellä syntyy paperia tahrivaa hiilipölyä ja joskus piirtoviivaa pitää korjailla ja pyyhkiä. Älä huolehdi, vaikka piirustusjälki ei olisikaan haluamaasi heti ensimmäisellä kerralla. Harjoitus tekee mestarin ja virheet vievät sinua eteenpäin. Elävää mallia pääset halutessasi piirtämään esimerkiksi alueesi työväenopistoissa ja taidekouluissa.

Kätevät kynälajitelmat piirtämiseen

Derwent Graphicin ja Koh-i-Noorin kynälajitelmat ovat metallirasioihin pakattuja, joten voit helposti ottaa kynät mukaasi luonnoslehtiön kera ja piirtää aina sinulle sopivana aikana. Royal & Langnickelin piirustussetin lisäksi et tarvitse kuin lehtiön. Mikä onkaan mukavampaa kuin istua kahvilassa, juoda kuppi hyvää kahvia ja samalla piirtää ohikulkevia henkilöitä, tai tapahtumia. Vai oletko ajatellut piirtää puutarhasi lempikukan?