• Toimitusmaksu postiin tai noutopisteeseen 4,90 €, yli 50 € toimitukset maksutta kuluttajille
  • Toimitusmaksu postiin tai noutopisteeseen 4,90 €, yli 50 € toimitukset maksutta kuluttajille

Maalausnesteet öljyväreillä maalaamiseen

Maalausnesteet nopeuttavat öljyvärien kuivumista, mahdollistavat ohuet, lasyyrimaiset värikerrokset ja vähentävät värien iän tuomaa kellastumista. Winsor & Newtonin Liquin Original- maalausneste mahdollistaa liki tuoksuttoman / hajuttoman öljyvärimaalauksen sisätiloissa. Siveltimen ensimmäinen puhdistus käy hyvin ruokaöljyllä ja toinen, perusteellisempi puhdistus onnistuu Mäntysuovalla ja lämpimällä vedellä.

Maalauksen kuivuttua kokonaan voidaan sille sivellä tai sprayjattava loppuvernissa. Vernissa suojelee värejä ja estää niitä kellastumasta. Vernissa viimeistelee maalauksesi palauttaen värien hehkun. Vernissoissa on erilaisia kiiltävyysasteita aina matasta, satiinin kautta kiiltävään. Spray-muotoisen versinissan etu on siinä, että siitä saa nopeasti ja vaivattomasti tasaisen ja halutun paksuisen kerroksen. Voit halutessasi suihkuttaa paksun kerroksen tai useita ohuita kerroksia. Pystyt kerrosten välillä ja kerrosten kuivuessa tarkkailemaan pinnan laatua ja halutessasi lisäämään uuden vernissakerroksen.

Pohjustusaineet

Pohjustusaineena yleinen on gesso (pohjustusmaali). Valikoimassamme oleva L & B Artist gesso on akryylipohjainen pohjustusmaali. Väriltään se on valkoinen ja peittävää. Gesso soveltuu hyvin karheiden pintojen, kuten esimerkiksi paperin, pahvin, kartongin, maalauskankaiden, puun ja vaikka kovalevyn pohjustamiseen. Gessoa voi olla myös mustana tai värittömänä. Gessoa on helppo levittää leveällä, litteällä siveltimellä tai maalaustelalla. Gesso voidaan levittää sellaisenaan suoraan purkista tai vedellä ohennettuna. Gesso kuivuu melko nopeasti (toki riippuen kerroksen paksuudesta) joustavaksi ja vettäkestäväksi pinnaksi. Gessopinnan kuivuttua voit maalata siihen öljy-, akryyli- ja vesiväreillä.