• Toimitusmaksu postiin tai noutopisteeseen 4,90 €, yli 50 € toimitukset maksutta kuluttajille
  • Toimitusmaksu postiin tai noutopisteeseen 4,90 €, yli 50 € toimitukset maksutta kuluttajille

Piirustustarvikkeet

Hiilikumi

Hiilikumi on yleensä melko pehmeää ja joskus jopa käsissä muotoiltavaa (riippuu toki merkistä). Kumin kovuusaste voi vaihdella ja meilläkin on valikoimassa kahta eri pehmyyttä olevat Koh-i-Noorin hiilikumit. Hiilikumi tuntuu kädessä hieman sinitarralta ja siinä on lievästi tahmea (ei kuitenkaan tahriva) pinta. Hiilikumi soveltuu hiilen, lyijyn ja pastelliliidun tekemän jäljen työstämiseen tai korjailuun. Hiilikumi on parhaimmillaan silloin, kun pitää pyyhkiä tai korjata jotain tarkkaa, esim. hiilellä tehtyä viivaa.

Piirustushiili

Hiileä on käytetty piirtämiseen jo hyvin varhain. Hiilellä piirrettäessä jälki on hieman pehmeämpi kuin lyijykynällä piirretty jälki. Toki sillä on merkitystä, millä kovuusasteella olevaa kynää piirtämiseen käytetään. Hiilellä voidaan luonnostellla sekä öljy- että akryylivärityön alle, mutta pitää muistaa suikuttaa fiksatiiviä (=kiinnikettä) hiilijäljen päälle ennen kuin alat maalaamaan jäljen päälle. Hiiliä on eri paksuuksia. Valikoimassamme oleva piirustushiili on valmistettu pajusta, mikä onkin suosittu piirustushiilien raaka-aine. Piirustushiiliä voidaan valmistaa myös lepästä, lehmuksesta tai pähkinäpuusta. Luonnonhiilen ohella piirustushiili voidaan valmistaa myös puristehiilestä. Puristehiilen jälki ei häivy pyyhittäessä yhtä hyvin kuin luonnonhiilen jälki.

Fiksatiivi

Fiksatiivi eli kiinnike on spray-muotoinen neste, mikä suihkutetaan piirustuksen pintaan sen jälkeen kuin teos on valmis. Fiksatiivia käytetään mm. lyijykynä- ja hiilipiirustuksiin tai pastelliliiduilla tehtyihin töihin. Fiksatiivejä käytetttäessä tulee huomoida hyvä tuuletus ja onkin hyvä suihkuttaa fiksatiivia esim. ulkona tai avoimen ikkunan luona. Fiksatiivista riippuen sitä käytetään piirroskerrosten välissä tai suihkutetaan viimeisen (tai ainoan) esim. hiilijälkikerroksen päälle. Tarkista tällöin fiksatiivin käyttöohjeesta tai purkin kyljestä, että mihin juuri sitä fiksatiivia käytetään.